Valutazione discussione:
  • 0 voto(i) - 0 media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yağışlı axşamın gözlənilməz hədiyyəsi
Payızın ən yağışlı axşamlarından biri idi. Evdə tək oturmuşdum, pəncərənin qarşısında qəhvə içib küçədəki işıqlara baxırdım. İşdən gələndə beynim hələ də kod sətirləri ilə dolu idi – bütün günü bir layihənin bugününü düzəltməyə çalışmışdım, amma nəticə heç də ürəkaçan deyildi. Bəzən elə olur: nə qədər çalışsan da, hər şey əlindən sürüşüb gedir. O axşam isə tamamilə fərqli bir şey olacaqdı, bunu heç özüm də bilmirdim.

Telefonuma baxdım, sosial şəbəkələrdə gəzirdim. Dostlarımın çoxu şəhər xaricində idi, kimisi işlə məşğul idi, kimisi də sadəcə yazmağa tənbəllik edirdi. Birdən gözüm bir reklama sataşdı. Onlayn kazino haqqında idi, amma mən adətən belə şeylərə əhəmiyyət vermirəm. Axı hamımız bilirik ki, bu oyunların çoxu risklidir. Amma o gün bezginlik və maraq məni bir az fərqli düşünməyə vadar etdi. Dedim: ""Bəs niyə də yox? Sadəcə cəhd edim, görüm nədir.""

Qeydiyyatdan keçdim. İlk addım üçün bir qədər qərarsız idim, amma proses asan oldu. Gördüm ki, yenilənmiş oyunçular üçün bonus var. bonus mostbet – bu ifadəni bir dəfə yazdım və nəzərdən keçirdim. Əslində o an məqsədim heç də böyük qazanmaq deyildi. Sadəcə vaxt keçirmək, beynimi yormaq istəyirdim. Ancaq bəlkə də bu, taleyin mənə göndərdiyi kiçik bir işarə idi.

İlk mərcimi etdim. Balaca məbləğ idi – narahat olmaq üçün heç bir səbəb yox idi. Amma nə qədər qəribə səslənsə də, ürəyim döyünürdü. Ekrandakı rəqəmlər dəyişirdi, saniyələr uzanırdı. Qələbə! İlk qazancım cəmi 20 manat idi. Sadə görünə bilər, amma o an mənə elə gəldi ki, dünyanın ən sevindirici hadisəsi baş verib. Axı bütün günü işdə uğursuzluqla mübarizə aparmışdım, amma burada – təsadüfi bir oyunda – hər şey düzəldi.

Bir az daha oynadım. Artıq həyəcanım artmışdı. Fasiləsiz düşünürdüm: bəlkə də bu, mənim günümündür? Amma özümə güldüm, çünki bilirdim ki, bu cür oyunlar heç vaxt tam proqnozlaşdırıla bilməz. Mənə ən çox maraqlı olan isə o an hiss etdiyim o qarışıq duyğu idi – həm qorxu, həm ümid, həm də adi bir gündə olmayan sürpriz. Bu, işdəki rutindən tamamilə fərqli idi.

Yarım saat sonra hesabımda 50 manat artıq var idi. Düşündüm: ""Bəsdir, çox getməyim."" Bu qərarı vermək asan olmasa da, məntiqli idi. Çünki mən qumar oynamağı sevən biri deyiləm, sadəcə bir dəfəlik əyləncə axtarırdım. Amma həmin axşamın ən gözəl anı nə qazanmaq, nə də uduzmaq idi. Əslində ən gözəl an həmin bonusu araşdırarkən oldu: bonus mostbet mənə elə bir fürsət verdi ki, ilk dəfə onlayn kazinoda oynamağıma baxmayaraq, heç nə itirmədim. Hətta təcrübə qazandım.

Gecənin sonunda qazandığım pulu çıxartdım. Təbii ki, bu mənim həyatımı dəyişməyəcək qədər böyük məbləğ deyildi, amma əhvalımı dəyişdi. O yağışlı axşamda özümə bir şey sübut etdim: hərdən kiçik risklər gözəl nəticələr verə bilər. Amma ən əsası – öz həddini bilmək. Oyunu bitirəndə saat gecə yarısı idi. Pəncərədən baxdım, yağış hələ də yağırdı. Amma içimdə artıq o günün yorğunluğu yox idi. Yeni bir enerji, yeni bir fikir var idi.

Mənim bu hekayəmdən çıxardığım nəticə sadədir: bəzən həyatın ən gözlənilməz yerlərində kiçik sevinclər gizlənir. Amma bu o demək deyil ki, hər kəs axşamlarını kazinoda keçirməlidir. Mən özüm də bundan sonra çox nadir hallarda, yalnız əyləncə üçün baxıram. Çünki mənim üçün əsas dəyər – bu təcrübənin verdiyi hisslər idi. Növbəti dəfə dostlarımla görüşəndə onlara bu maraqlı hadisəni danışacağam. Bəlkə kiməsə bu, sadə bir macəra kimi görünəcək, amma mənim üçün bu, yağışlı bir axşamın gözlənilməz hədiyyəsi oldu.

Həyatda hər şeydən zövq almağı bacarmaq lazımdır, ancaq unutmamaq lazımdır ki, hər şeyin bir balansı var. Həmin axşam mən bu balansı tapdım. Və inanın, bu hissi yaşamaq – böyük qazancdan daha qəşəngdir. Bəlkə də bir gün yenidən cəhd edərəm, bəlkə yox. Amma o gecənin xatirəsi mənimlə qalacaq. Bəzən elə kiçik şeylər insanın gününü dəyişir, sən isə bunun niyə baş verdiyini heç vaxt anlamırsan. Sadəcə yağış yağır, internet işləyir, sən isə tək deyilsən – çünki özünə vaxt ayırırsan. Mən də o axşam özümə hədiyyə etdim – qeyri-adi bir təcrübə. Və bu, mənim üçün ən böyük qazanc idi.
Cita messaggio

Vai al forum:

Utenti che stanno guardando questa discussione: 1 Ospite(i)